Samenwerking

© kat-lijn vzw

Rekening: BE38 7350 4910 9872


kat-lijn vzw

adoptie - opvang - sterilisatie

Erkenningsnummer: HK30216070

Bel ons:  0468 569 372


Samenwerking, want 1 + 1 = 3


We zijn ervan overtuigd dat het geheel meer is dan de som van de delen. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat we het principe 1 + 1 = 3 waarmaken als het om het welzijn van dieren gaat.

We gaan een open en respectvolle dialoog aan met (lokale) overheden. In onze samenwerking met gemeentes streven we ernaar om ‘best practices’ uit te bouwen en hen maximale ondersteuning te bieden bij het diervriendelijk uitvoeren van hun zwerfkattenbeleid.


Momenteel werken we al samen met de gemeente Bierbeek. Wij nemen zwerfkittens die op het grondgebied van deze gemeente gevonden worden in opvang zodat ze definitief uit het zwerfkattencircuit verdwijnen. We socialiseren hen, zoeken voor hen een warme thuis en liefdevolle baasjes.  Wilde zwerfkatjes worden gesteriliseerd en terug uitgezet.

Bij de samenwerking met andere organisaties en dierenasielen die hetzelfde doel als vzw kat-lijn nastreven, wensen we dit te doen in een positieve sfeer met wederzijds vertrouwen zodat we ons louter op het belang van de dieren kunnen focussen.


Wat we vooral willen is samenwerken met mensen. We willen “de mensen”, en dan vooral kinderen en jongeren, sensibiliseren voor het lot van zwerfdieren. Het is belangrijk dat iedereen weet dat zwerfkatten en dan vooral zwerfkittens best zo snel mogelijk gemeld worden. We hebben een stappenplan opgesteld voor ongeruste kattenbaasjes van een vermist diertje. Een mailtje of telefoontje van hen volstaat om ons in actie te laten schieten en hen waar we kunnen te helpen in hun zoektocht.