Adopt don't shop

Adopt, don’t shop


Je overweegt 1 of meerdere katten in huis te nemen?

Je hebt verschillende opties:


je kan langsgaan bij een handelaar of professionele fokker en daar een (ras)kat kopen

je kan reageren op een zoekertje waarin dieren gratis worden aangeboden

je kan een dier in een asiel reddenx redenen om een dier te adopteren:


je redt er meteen niet 1 maar 2 levens mee: dat van het dier dat je een thuis geeft en dat van het dier dat de vrijgekomen plaats in de opvang kan innemen. Ook in België worden nog altijd perfect gezonde dieren geëuthanaseerd omdat er plaatsgebrek is in asielen. Vzw kat-lijn hanteert een no-kill beleid en zal nooit een gezond dier euthanaseren. Elk dier dat we uit plaatsgebrek niet in opvang kunnen nemen, is echter een dier dat veroordeeld is tot een ellendig zwerversbestaan vol honger en kou en een veel te vroege dood.


asieldieren hebben jou harder nodig dan een handelaar of fokker jouw geld nodig heeft. Asielen/opvangen steken handenvol geld in dieren, voor handelaars en (brood)fokkers zijn de dieren verkoopwaar waaraan ze geld moeten verdienen. Als je ervoor kiest om een dier te kopen, is dat een gemiste kans op een beter leven voor een asieldier.


dieren die je koopt bij een handelaar/broodfokker zijn schattig, maar heb je hun ouders al eens gezien en de omstandigheden waarin zij moeten leven?


opvang-/asieldieren zijn wettelijk in orde (gechipt, gecastreerd/gesteriliseerd) en alle dieren die je bij vzw kat-lijn adopteert zijn ontwormd en ontvlooid en hebben hun eerste vaccinaties gekregen. Zolang de dieren bij ons in opvang zijn, worden ze regelmatig nagekeken door onze dierenarts. Gratis dieren zijn meestal niet wettelijk in orde. Hierop staan geldboetes. 


En de hoofdreden:


JE KAN GEEN LIEFDE KOPEN, MAAR JE KAN WEL LIEFDE ADOPTEREN!